Tarot

Kako lahko tarot spremeni življenski tok

 

Izvor tarot kart je zavit v tančico skrivnosti. Izhajale naj bi iz starega Egipta. Karte so sestavljene iz Velike (22 kart) in Male (56 kart) Arkane. Naslikane so po staroegipčanski knjigi hieroglifov - Knjigi mrtvih.

Tarot karte so preučevali številni posamezniki in skupine. V zadnjih dvajsetih letih je tarot pridobival več in več zanimanja za vedeževanje iz kart. Ustvarjenih je bilo tudi precej novih kompletov kart. Mnoge umetnike je navdihnil, da so preoblikovali slike in karte z uporabo svojih lastnih stilov in barv. Vedeževanje iz tarot kart postaja posledično tudi umetniško izražanje, prerokovanje iz tarot kart pa temelj vedeževanja.

tarotČeprav je tarot zelo razširjena in priljubljena tehnika napovedovanja prihodnosti, obstajajo različne teorije o njegovem izvoru. Ena najbolj sprejetih temelji na povezovanju izvora tarota z njegovim poimenovanjem. Poimenovanje naj bi tako izviralo iz starodavne egipčanske besede ta-rosh, ki je pomenila kraljevo pot. Besedo tarot in izvor tehnike nekateri povezujejo tudi z latinsko besedo rota, ki pomeni kolo in tako simbolizira življenjski krog, torej povezovanje življenja in smrti. Po tretji teoriji naj bi poimenovanje izhajalo iz hebrejske besede torah, ki pomeni zakon in je močno povezana s kabalo. Že samo poimenovanja tako kaže visoko simbolično moč, ki tarot spremlja vse od njegovega nastanka do danes.

Za osebni tarot vpogled v vašo prihodnost prosim pokličite 090 64 20.

 

 

Všečkajte Facebook stran Rubikon vedeževanje in tarot in med prvimi boste izvedeli kdaj je objavljen nov tedenski horoskop ali druge zanimive vedeževalske teme