Vedeževanje v preteklosti

Vedeževanje je obstajalo že daleč v preteklosti. Ljudje so se začeli z vedeževanjem ukvarjati v zgodnjih obdobjih človekove zgodovine, kar dokazujejo jamske slike izpred 16.000 let. Začetke vedeževanja lahko tako iščemo v prvih kulturah kamene dobe. Zanimivo pri tem je, da na slikah iz teh obdobij najdemo prikaze vedeževanja, ki so zelo podobni današnjim načinom vedeževanja. Zelo podobne načine lahko nato spremljamo tudi iz kasnejših zapisov ter vse do danes.


Tako kot danes so vedeževalci tudi v preteklosti za pomoč pri vedeževanju uporabljali različne simbolno in energetsko pomenljive pripomočke. Karte in kava so se kot pripomoček pri vedeževanju pojavili šele kasneje, pred tem pa so si vedeževalci pri vedeževanju pomagali s semeni, zemljo, vodo, živalmi ipd. Tisti pripomočki, ki so se izkazali kot najbolj učinkoviti, so za vedeževanje v rabi še danes.


vedezevanje v preteklostiSposobnost vedeževanja je tudi že od nekdaj veljala za lastnost, ki jo imajo zgolj nekateri ljudje. V različnih kulturah so najpogosteje prerokovali starejši ljudje, pri čemer pa so nekatere kulture dajale prednost moškim vedeževalcem in nekatere ženskim vedeževalkam. Vlogo vedeževalcev so opravljali tisti ljudje, ki so ljudem pomagali tudi na drugih področjih, na primer pri zdravljenju, načrtovanju bojev, načrtovanju kmetovanja ipd. Zmeraj so bili vedeževalci tisti pripadniki družbe, ki so razpolagali z nadpovprečnim znanjem in inteligenco.


Vedeževanje je videnje in predvidevanje prihodnosti človeka skozi vesolje 

 

Všečkajte Facebook stran Rubikon vedeževanje in tarot in med prvimi boste izvedeli kdaj je objavljen nov tedenski horoskop ali druge zanimive vedeževalske teme