Šloganje

Šloganje naj bi bil zgolj drug izraz za vedeževanje oziroma prerokovanje in napovedovanje prihodnosti, vendar mnogo ljudi šloganje povezuje z drugačnimi praksami. Za šloganje je denimo bolj značilno, da mu ljudje pripisujejo neke vrste skivnostnost, medtem ko imata vedežavenje in prerokovanje nekoliko bolj komercialno konotacijo. Zdi se tudi, da ljudje šloganje bolj povezujejo s starejšimi in bolj tradicionalnimi tehnikami in pripomočki. Taka predstava o šloganju je seveda razumljiva, saj gre za ljudski izraz, šloganje samo po sebi pa prav tako velja za tradicionalno ljudsko aktivnost. Šloganje tako tudi še ni dobilo mesta med sodobnimi svetovalnimi dejavnostmi, kar izvira iz njegovih težko razumljivih metod in kompleksne teoretične podlage.

sloganjeŠloganje je kljub temu razširjeno tako med profesionalnimi vedeževalkami in vedeževalci kot tudi med tistimi, ki šlogajo ljubiteljsko in za zabavo. Zelo pogosto se vedeževalci in vedeževalke pri šloganju poslužujejo pripomočkov kot so tarot karte, ciganske karte in kavne usedline. Nekateri od njih šlogajo samo s pomočjo ene vrste pripomočka, spet drugi pa uporabljajo različne in jih pri tem kombinirajo. Šloganje se tako kljub bogati preteklosti še vedno razvija in dopolnjuje svoje tradicionalne metode. Ne glede na različna pojmovanja, pa lahko šloganje povsem primerjamo z vedeževanjem in prerokovanjem, saj meje med posameznimi pojmi in pojavi niso določene.


Vedeževanje je videnje in predvidevanje prihodnosti človeka skozi vesolje.

 

Všečkajte Facebook stran Rubikon vedeževanje in tarot in med prvimi boste izvedeli kdaj je objavljen nov tedenski horoskop ali druge zanimive vedeževalske teme