Dokazovanje in vedeževanje

vedezevanje z nihalomVedeževanje je pogosto jabolko spora med tistimi trdimi racionalisti, ki ne verjamejo ničesar, kar ni teoretično in empirično dokazljivo, ter med tistimi, ki vedo, da človek preprosto ne more biti merilo možnosti v vesolju.


Če človek nečesa ne zmore razložiti, to nikakor ne pomeni, da to ne obstaja. To se je izkazalo že mnogokrat v človekovi zgodovini in morda se bo podobno izkazalo tudi, ko gre za vedeževanje. Tisti, ki so bili glasniki novih idej in novih zamisli, so bili s strani javnosti in družbe večinoma vsaj potisnjeni na rob, če ne celo izgnani ali kaznovani. Ničkolikokrat pa se je kasneje izkazalo, da so imeli ravno ti ljudje prav. Vizionarji so tako postajali junaki človeštva, ki jim je to postavilo spomenike in jih postavlja na čelo svoje vrste.

Kljub že neštetokrat ponovljeni zgodi o tem, kako je človek globoko zmotljiv in njegov um ni tako velik, da bi zajel celotno vesolje, pa je nerazložljivost argument, ki izključuje sposobnosti kot je vedeževanje.

Vedeževanje je ena tistih stvari, v katero moraš preprosto verjeti. Vsaki dokazi o tem, da vedeževanje dejansko daje odgovore na dogajanje v prihodnosti, so tako lahko s strani kogar koli označeni kot golo naključje. Dokazovanje tako gotovo ni pravi način, kako pristopiti k debati o vedeževanju.


Vedeževanje je videnje in predvidevanje prihodnosti človeka skozi vesolje

 

Všečkajte Facebook stran Rubikon vedeževanje in tarot in med prvimi boste izvedeli kdaj je objavljen nov tedenski horoskop ali druge zanimive vedeževalske teme