Tarot velika arkana

tarot velika arkana in vedezevalkaOd 78 vseh tarot kart, 22 kart sodi v veliko arkano. Vsaka tarot karta velike arkane ima ime in rimsko številko, pogosto pa tudi hebrejsko črko. Karte velike arkane sestavljajo samostojni simboli, in sicer norec, čarovnik, svečenik, ljubimca, voz, smrt, stolp ipd. Tarot karte velike arkane opisujejo življenjske situacije in okoliščine, korenine pa imajo v nezavednem. Simboli, ki jih prinašajo tarot karte velike arkane, opisujejo položaj, v katerem se človek nahaja. Ta položaj je posledica notranjega sveta posameznika, ki odseva v njegovem zunanjem svetu.

 

Tarot karte velike arkane so zelo primerne tudi za pomoč pri duhovni rasti in jih ne uporabljamo zgolj za napovedovanje prihodnosti. Lahko jih uporabljamo v meditativne namene oziroma za namene avtogenega treninga. Z vnosom energije simbola določene karte male arkane namreč ojačamo moč lastne želje. Če želimo spremeniti nek svoj vzorec vedenja, denimo pretirano zaskrbljenost, si lahko za podporo svojih prizadevanj pomagamo s karto norca, ki simbolizira brezskrbnost in kreativnost.

 

Tudi druge karte lahko uporabljamo s podobnim namenom. Simbolika tarot kart pri tem ostaja nespremenjena, ne glede na to, ali s kartami prerokujemo ali jih uporabljamo kot pomoč, stimulacijo in motivacijo. Pomen simbola se lahko pri tem tudi razlikuje od človeka do človeka, kar je prav tako treba upoštevati tako pri prerokovanju kot pri drugih vrstah rabe tarot kart velike arkane.

 

 

Všečkajte Facebook stran Rubikon vedeževanje in tarot in med prvimi boste izvedeli kdaj je objavljen nov tedenski horoskop ali druge zanimive vedeževalske teme