Tarot karte

Tarot karte zajemajo 78 kart, ki so razdeljene v veliko in malo arkano. Velika arkana je sestavljena iz 22 in mala akrana iz 56 kart. Vsaka tarot karta ima ime, rimsko številko in pogosto še hebrejsko črko. Na nekaterih kompletih so tudi astrološka znamenja. Tradicionalni komplet tarot kart je narisala Pamela Coleman Smith in sodi med srednjeveške tarot komplete.

tarot karteTarot karte velike arkane navadno uporabljamo za napovedovanje prihodnosti ali za duhovno analizo. Velika arkana namreč implicira situacije in različne življenjske okoliščine, saj vsebuje simbole kot so otroška neustrašnost (karta norec), nadnaravne spodobnosti (karta čarovnik), sposobnosti vodenja (karta cesar), ljubezen (karta ljubimca), napredovanje (karta kočija) ipd. Tarot karte nam pri iskanju odgovorov pomagajo tako, da te simbole povezujejo z našo podzavestjo in nam odkrivajo njene vsebine.

Tarot karte male arkane se delijo na štiri nize kart, in sicer meče, čaše, palice in diske. Diske nekateri tolmačijo tudi kot novce ali zvezde. Vsak od štirih nizov je oštevilčen od asa oziroma enice do desetice, nato pa sledijo še štiri dvorne karte, in sicer princ in princesa ter kralj in kraljica. Dvorne karte lahko tolmačimo kot lastnosti oseb in njihovi energiji. Preostale karte male arkane lahko tolmačimo v zvezi z vsakdanjimi dogodki in stvarmi, pri tem pa si lahko pomagamo tudi z numerološkim znanjem in znanjem o posameznih simbolnih elementih.

Načini otvoritve tarot kart
Pri polaganju tarot kart se lahko odločamo za različne načine polaganja, torej deljenja kart. Med najbolj znanimi otvoritvami je stara keltska metoda, pri kateri se odpre in položi 10 kart. 

Prvo tarot karto položimo na levo stran, nato pa čez njo položimo drugo karto vodoravno. Ostale štiri tarot karte položimo okoli prve dvojice, in sicer prvo za njima, drugo pred njima, nato tretjo levo in šesto desno. Zadnje štiri karte položimo na desno stran, in sicer eno za drugo, tako da začnemo pri najbližji in preostale tri polagamo stran od sebe. 

Vsaka posamezna pozicija tarot kart ima pri keltski metodi svoj pomen, prva denimo opisuje tistega, ki se mu prerokuje, jedro njegove situacije ali pa njegovo mišljenje.
Tarot karte lahko polagamo tudi na druge poljubne načine. 

Eden takih je dnevno polaganje s tremi kartami. Pri tem polaganju položimo tri karte eno zraven druge, pri čemer govori prva karta o trenutni situaciji, druga o dejavniku izbire in tretja pa smer, v katero se gibljemo. Vedeževalci in vedeževalke pa seveda prakticirajo tudi mnoge druge načine otvoritve tarot kart, pogosto popolnoma individualne in take, ki so jih skozi leta vedeževanja razvili sami.

Ti načini, do katerih pridemo sami z lastno intuicijo so pogosto tudi najbolj uspešni in dajejo najbolj zanesljive rezultate pri vedeževanju s tarot kartami.

 

 

Všečkajte Facebook stran Rubikon vedeževanje in tarot in med prvimi boste izvedeli kdaj je objavljen nov tedenski horoskop ali druge zanimive vedeževalske teme