Kitajska astrologija

Tako kot zahodna astrologija, tudi kitajska uporablja dvanajst različnih znamenj ali simbolov. Kot izhodišče za njegovo znamenje, kitajski sistem uporabi človekov datum rojstva. Kitajska astrologija za opredelitev človekovega značaja uporablja filozofijo, koledar in ritme v naravi. Vsako znamenje ima svoje živalsko ime, ter se periodično vsako leto menja. Za razliko od gregorijanskega koledarja, kitajsko novo leto pade vsako leto na različen datum, ki je lahko od sredine januarja do poznega februarja.

Legenda
Začetki kitajske astrologije so nejasni. Legenda pravi, da je Buda povabil vse zemeljske živali na shod, a prišlo jih je le dvanajst. Po neki drugi legendi naj bi cesar priredil tekmovanje za živali. Dvanajst izbranih najhitrejših živali naj bi prečkalo reko usode. Bivol je ponudil svoj hrbet mački in podgani, ker sta obe slabi plavalki. Podgana je porinila mačko v vodo in se namestila ob bivoljem uhlju. Tik preden je bivol kot prvi dosegel obalo, je podgana skočila z njegovega hrbta na obalo in svojega prevoznika pustila na drugem mestu. Za mačko ni bilo jasno, kam in kako se je uvrstila.

Kitajski koledar
Celoten kitajski ciklus vsebuje v letu dvanajst ali celo trinajst lun. Koledar je izredno fleksibilen, nikoli se ne začne ali konča na isti datum. Koledarska »stoletja« trajajo šestdeset let. Razdeljena so na dvanajstletne cikluse. Kitajci so 2. februarja 1984 vstopili v oseminsedemdeseto stoletje. Naslednje kitajsko stoletje se bo začelo leta 2044.

Za takojšen dostop do svetovalcev Rubikon vedeževanje in tarot prosim pokličite 090 64 20.
Tudi ponoči. Med prazniki in vikendi.Všečkajte Facebook stran Rubikon vedeževanje in tarot in med prvimi boste izvedeli kdaj je objavljen nov tedenski horoskop ali druge zanimive vedeževalske teme